top of page
  • Obrázek autorapokladykuchyně

Domácí Raffaello


Hlásím se s receptem na Raffaello a to doslova na nejlepší domácí Raffaello, které znám.

Chuť je vážně jak Raffaello a jsou tam všechny komponenty, co tam být mají.

Mandle uvnitř, okolo kokosový krém(ganache) z bílé čokolády, ,,sušenka", kterou jsem vytvořila z odpalovaného těsta, celá kulička namočena do bílé čokolády a obalena v pořádné vrstvě kokosu. ,, Sušenky'' jsou v podstatě jako profiterolky, ze kterých se tvoří Croquembouche. Křupavost zajistila vytemperovaná čokoláda, ve které je každá kulička obalena.

Často sebekritika zvítězí, ale tentokrát si vyloženě stojím za tím, že lepší recept na Raffaello jsem zatím nikdy nevytvořila a ani neochutnala. Když už byly dobré, tak nechutnaly jako Raffaello, ale tyhle tak vyloženě chutnají🙏

Jsou hodně pracné, ale za tu chuť to stojí. Radši budu stát u těchto kuliček o dvě hodiny déle než dělat kuličky z kondenzovaného mléka (což jsem teda taky zkoušela) a tvrdit, že to je Raffaello. Chuť je nesrovnatelná. Když jsem dělala ty s kondenzovaným mlékem, tak tam chyběla křupavá vrstva a všechny ty vrstvy, které se mají prolnout až po rozkousnutí.

Cíl vytvořit perfektní raffaello kuličky splněn a teď už se přesuneme k samotnému receptu.


Recept je na cca 70 kuliček

Na odpalované těsto, které tvoří ,,kostru" Raffaella

90g vody

100g mléka

80 g másla

3 g soli

5 g cukru krupice

120 g hladké mouky

195 g vajec (cca 4 vejce vel. M)


Postup

Mléko, vodu, máslo, cukr a sůl dejte do hrnce a pomalu přiveďte k varu (nechte ,,vybublat´´).

Poté přidejte mouku a “odpalujte"(3min.). Měli byste vidět takový “škraloup” na dně hrnce. Jakmile je těsto hotové dejte ho do robotu a pomalu míchejte (3min).

Jakmile těsto trochu zchladne (ideálně na 45°, při vysoké teplotě by se vajíčka srazila) začněte postupně přidávat vejce.


Těsto vložte do zdobícího sáčku a ideálně na perforovanou podložku vytvořte malinkaté od oka (velikosti cca pětikoruny/desetikoruny) bochánky/kuličky (pozor zdvojnásobují svůj objem)

Pečte na 175°C 25 minut (dozlatova).


Na kokosový krém (ganache) z bílé čokolády

250 ml kokosového mléka

350 g bílé čokolády

1 PL malibu

90 g másla


Postup

Čokoládu dejte na pár sekund (nemusí být zcela rozpuštěná) do mikrovlnky a poté ji přelijte horkým koko. mlékem. Promixujte ponorným mixérem a zafrešované fólií dejte vychladit do lednice.

Ganache po vychlazení vyšlehejte.


Sestavení

Upečené profiterolce ze spodu vyřízněte obdélníček, vložte mandli, naplňte krémem, vložte zpět obdélníček, obalte ve vytemperované bílé čokoládě a obalte v kokosu. Nechte zatuhnout. A Raffaella jsou hotová.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Linecké

Kokosky

 
food blog

Untitled-Artwork (2).jpg
bottom of page